?>
  • 0746436766
  • office@pardoseala-epoxi.ro

Aplicare foto floor 3D

Etapele de realizare ale acestui tip de amanajare sunt obligatorii in conditiile in care se urmareste obtinerea unei amenajari durabile, de calitate si rezistente in timp.

1. Verificarea si pregatirea stratului de lucru

Sistemele epoxidice pot fi aplicate in principiu pe orice suprafata ferma, indiferent din ce este aceasta (gresie, sapa elicopterizata, beton). Etapele de pregatire ale stratului de lucru difera in functie de ceea ce este deja existent in locatie si reprezinta punctul de plecare in definirea devizului lucrarii.

Se va curata si aspira suprafata de lucru, dupa caz se vor chitui, crapaturile / fisurile si se va aplica un strat de amorsa (primer), in functie de tipul de material existent (absorbant si neabsorbant).
2. Realizarea stratului suport

Dupa pregatirea stratului suport, este aplicat primul strat epoxidic autonivelant care va evidentia toate imperfectiunile suprafetei. Dupa uscare se vor slefui / indeparta imperfectiunile evidentiate, se va curata / aspira suprafata obtinuta si se va aplica un al doilea strat epoxidic autonivelant.
In functie de recomandarile producatorului si calitatea rasinilor utilizate, aceasta etapa poate fi scurtata, prin aplicarea unui singur start autonivelant.

3. Aplicarea materialului cu efect 3D

Cu acest material pot fi realizate lucrari pe suprafete extinse, fara a exista vreun impediment in aplicarea lui . Suprafata stratului suport trebuie sa fie perfect neteda, plana, fara textura si fara deformari (moate, basicaturi, carapaturi in strat, urme de contractie, etc.). In cazul existentei unor astfel de imperfectiuni, exista riscul ca acestea sa devina vizibile (in functie de dimensiunile lor) prin materialul aplicat.

4. Sigilarea suprafetei acoperita

Pentru a proteja materialul imprimat cu efect 3D trebuie sigilat. Sigilarea se poate face cu solutii epoxidice sau poliuretanice . Aspectul final trebuie sa fie clar (perfect curat) si sa nu se ingalbeneasca in timp. In functie de cum a fost realizat stratul suport (pregatit si cu o planeitate de 100%), in aceasta faza putem controla grosimea stratului de sigilare cu rasina transparenta si perfect clara.

In cazul in care stratul suport nu a fost pregatit corect, respectiv planeitatea suprafetei nu este zero, cantitatea de rasina transparenta si perfect clara, nu va putea fi controlata. Astfel grosimea statului de sigilare, va fi neuniform. Avand in vedere un aspect definitoriu, al acestui tip de amenajare “costul”, este recomandat sa obtinem un strat suport cu o planeitate zero folosind atat material cat este nevoie in primul pas (pentru a obtine planeitatea suprafetei).

5. Acoperirea suprafetei cu un strat de protectie suplimentar

Pentru a obtine o rezistenta sporita stratului de sigilare se va aplica un top coat mat sau lucios in functie de preferinte. Acesta se aplica intr-un strat subtire (dupa caz doua straturi) si are rolul de a mari rezistenta la abraziune a stratului epoxidic sau pliuretanic.

Peste stratul de sigilare si top coat, se poate aplica o ceara perfect compatibila pentru acest tip de solutii, care va acoperii porii invizibili ai suprafetei obtinute, indiferent de tipul de rasina folosit. In timp de la detergentii de curata si de la apa utilizata se vor face depuneri de calcar, care vor optura transparenta stratului de sigilare. Pentru a preveni astfel de situatii este nevoie sa folosim un strat de ceara compatibila cu tipul de rasina folosita.

Call Now ButtonSuna Acum