?>
  • 0746436766
  • office@pardoseala-epoxi.ro

APLICARE TAPET

Etapele aplicarii tapetului

1. Primul pas il reprezinta masurarea peretilor, de jos in sus, de la nivelul podelei pana la plafon.
2. Dupa ce am realizat acest lucru, putem trece la decuparea tapetului in fasii verticale, cu ajutorul unei rigle si al unui cutter, adaugand 10 centimetri fata de ceea ce ne arata masuratorile.
3. In cazul unui tapet cu diverse modele, vom urmari forma desenului atunci cand desprindem fasiile.
4. Adezivul se aplica atat pe tapet, cat si pe perete, cu ajutorul pensulei si al trafaletului. Dar, va recomandam sa parcurgeti si instructiunile oferite de fiecare producator in parte.
5. Pentru a face tapetul cat mai maleabil, inainte de montaj, va trebuie sa indoim capetele fasiilor, dupa ce am aplicat adezivul. Acelasi rezultat poate fi obtinut insa si daca lasam adezivul sa actioneze timp de 10 minute.
6. Fixarea foliilor de tapet se realizeaza in ordinea in care fasiile au fost taiate, de obicei, de sus in jos, asta daca indicatiile producatoruluinu sunt altele.In paralel, vom urmari eliminarea aerului care se poate forma la interior, netezind tapetul cu o perie sau cu o rola de cauciuc.
7. Daca ne-a ramas material in zona tavanului si pardoselii, putem taia surplusul folosindu-ne de rigla si cutter.
8. Este recomandat ca, la imbinarea fasiilor, sa nu suprapunem marginile acestora, ci doar sa le aducem cat mai aproape, in asa fel incat sa nu avem spatii libere.
9. Excesul de adeziv poate fi indepartat cu ajutorului a unei carpe moi sau al unui burete.

Call Now ButtonSuna Acum